Internationale Outsourcing: Wel de lusten, niet de lasten

Scrum teams overtreffend en innovatiever dan anderen, gebruik makend van het geheim dat ‘culturele diversiteit’ heet.

Om diverse redenen besteden bedrijven regelmatig hun werkzaamheden uit. Offshoring, nearshoring en overige vormen van outsourcing, geven een kostenbesparing voor de korte termijn. Het brengt tevens een aantal complexe vraagstukken/uitdagingen met zich mee zoals taal- en cultuurverschillen, geografische lange afstanden en verschillende tijdzones. Daarbuiten vergt de opbouw van een bestendige vertrouwensrelatie en zakelijke relatie veel tijd en inzet.

Doorgaans is een dergelijke inspanning geen verspilde moeite. Daarentegen heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen, dat goed geleide teams op het gebied van cultuur en diversiteit creatiever en innovatiever zijn dan homogene teams. Dit geldt ook voor geoutsourcete teams die gebruik maken van werkvormen zoals Scrum en Agile, ten behoeve van de organisatie van/als basis voor internationale teams.

Michael Goedhart van Reed Business Information maakt u gedurende deze sessie deelgenoot van hun ervaringen, opgedaan met hun georganiseerde (nearshored) Scrum teams.

Parallelsessies
Locatie: Subzaal Datum: 28 september 2017 Tijd: 15:45 - 16:30 Leo Salazar Michael Goedhart