Over PON

Platform Outsourcing Nederland

PON is dé onafhankelijke ontmoetingsplaats voor het ontwikkelen en delen van outsourcing deskundigheid. Het PON verbindt alle niveaus van vertegenwoordiging van belanghebbenden op het gebied van outsourcing door het stimuleren van gelijkwaardigheid binnen een niet-commerciële, betrouwbare omgeving. De ontwikkeling en het beschikbaar stellen van kennis, markttransparantie en een betere aansluiting tussen vraag- en aanbodzijde staan hierbij centraal. Het Platform stelt zich open voor alle partijen die zich bezig houden met outsourcing in Nederland. Hierdoor heeft de vereniging momenteel een groot aantal leden onder uitbesteders, kennisinstellingen, adviesbureaus, leveranciers, advocaten en zelfstandige professionals.

 

Werkgroepen
Van de leden wordt verwacht dat ze een actieve rol spelen en toegevoegde waarde leveren aan het Platform door kennisdeling en kennisontwikkeling. Deze toegevoegde waarde kan gerealiseerd worden door participatie in werkgroepen. Binnen het PON zijn verschillende werkgroepen actief die zich richten op specifieke thema’s zoals HRM, Innovatie, Europese aanbesteding, Cloud en Best Value.

 

Bijeenkomsten
Gedurende het hele  jaar kunnen leden van het PON elkaar op verschillende manieren en momenten tegenkomen en kennis en ervaringen uitwisselen. Bijna maandelijks organiseert PON seminars, ontbijtsessies, diners en andere netwerksessies. Deze zijn allen gratis toegankelijk voor de leden. Eén maal per jaar organiseert PON een groot Outsourcing Congres plaats. Leden van het PON kunnen hier gratis aan deelnemen.

 

Scriptieprijs
Ieder jaar reikt het PON aan een afstudeerder de PON Scriptieprijs uit.  Het PON wil graag studenten, kennisinstellingen en stagebedrijven motiveren en stimuleren om kwalitatief goed onderzoek te doen naar alle terreinen op het gebied van outsourcing. Het PON ziet het uitreiken van de jaarlijkse scriptieprijs daarbij als een zeer nuttig en belangrijk onderdeel. De winnaar ontvangt een reischeque t.w.v. € 3.000,- voor een studiereis naar een zelf te kiezen offshore land.

 

Opleidingen
Met verschillende Hogescholen en Universiteiten heeft het PON een samenwerkingsverband en biedt zij aan zowel leden als niet-leden interessante opleidingen, masterclasses en workshops aan. Het is ook mogelijk opleidingen in-house te volgen. Leden ontvangen altijd een aantrekkelijke korting.

 

 

Boeken
Binnen de werkgroepen zijn er de afgelopen jaren verschillende boeken verschenen op het gebied van outsourcing:

–          Regie op outsourcing: Grip op uitbestedingsrelaties.

–          Innovaties in outsourcing. De standaard voorbij.

–          HRM-aspecten van uitbesteding. De mens in outsourcing.

–          Applicatiesourcing. Een inspirerende kijk op de actuele trends.

Deze boeken zijn te koop via de website van Platform Outsourcing Nederland.

 

Website
Via de website van het PON kunnen werknemers van de leden artikelen plaatsen, forumdiscussies starten en interactief met elkaar van gedachten wisselen. Ook voor de werkgroepen is een apart gedeelte ingericht om documenten met elkaar te delen.

 

Lid worden?
Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende vereniging met enthousiaste professionals? Wilt u ook kennis en ervaring delen met de leden van het Platform Outsourcing Nederland?
Wordt dan lid! De kosten voor lidmaatschap bedragen € 1.600,- ex. BTW per jaar voor organisaties, zelfstandig professionals kunnen ook lid worden en betalen € 535,-ex. BTW per jaar. Een formulier voor het aanmelden en de voorwaarden vindt u op de website: www.platformoutsourcing.nl

 

Contactgegevens
Wouter van Assendelft, Operationeel Manager
M: 06-55771110
wouter@platformoutsourcing.nl

Carmen Asensio, Office Manager
M: 06-11330071
secretariaat@platformoutsourcing.nl

 

Zie voor meer informatie: www.platformoutsourcing.nl